- 800 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų
- Pita
- Marinatui:
- 6 skiltelės česnako
- 2 šaukštai raudonėlio
- 1 šaukštelis kumino
- 1 šaukštelis čili pipirų
- 80 ml citrinos sulčių
- 2 šaukštai kapotų petražolių
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Rūkytos druskos, pipirų
- Tzatziki padažui:
- 500 g riebaus graikiško jogurto
- 300 g lengvai nusunktų tarkuotų agurkų
- 4 skiltelių česnako
- 4 šaukštų citrinos sulčių
- 2 šaukštelių ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų smulkintų krapų
- 2 šaukštų smulkintų mėtų
- Druskos, pipirų
- Vandenyje pamirkytų medinių iešmelių
Ingredientai
Receptas
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite marinatu ir paliekite porai valandų šaltai.
- Suverkite ant medinių iešmelių.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui: uždekite anglis ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai, uždėkite groteles.
- Kepkite iešmelius dažnai vartydami apie 15 minučių.
- Patiekite su pašildyta pita, tzatziki padažu ir mėgstamomis daržovėmis.