0.00
0
+37065654515
Kategorija
Ėriena

Parūkyta-kepta ėriuko koja

3 h +

4

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • Ėriuko kumpio
  • 4  ąžuolo rūkymo kaladėlių
  • Marinatui reikės:
  • Šviežių smulkintų rozmarinų
  • Smulkinto čiobrelio
  • Jūros druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 3-4 tarkuotų česnako skiltelių
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Marinatui injektavimui reikės:
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės (tik be baltos dalies)
  • 3 smulkintų mėtos lapų
  • 1 skiltelės smulkinto česnako
  • 1/4 a.š. raudonėlio
  • 1/2 a.š. jūros druskos
  • 1/2 a.š. smulkinto šviežio rozmarino
  • 1 puodelio sauso balto vyno
  • 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • Kumpio aptepimui:
  • 250 ml vynuogių acto
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • Smulkinto rozmarino
  • Smulkinto čiobrelio
  • Druskos ir pipirų
  • 2 skiltelių tarkuoto česnako

Receptas

  1. Marinatas: visus prieskonius sumaišykite, kumpį negiliai įpjaukite, užpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai įtrinkite prieskoniais. Marinuokite per naktį.
  2. Marinatas injektavimui: viską, išskyrus vyną ir aliejų, sudedėkite į puodą ir gerai sumaišykite. Įpilkite vyną ir užkaiskite puodą. Prieš pradedant virti, supilkite aliejų. Užvirus, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Atvėsusį marinatą perkoškite, kad neliktų stambių dalelių.
  3. Likus valandai iki kepimo, švirkštu injektuokite kumpį.
  4. Padažas kumpio aptepimui: kruopščiai sumaišykite visus šiam padažui skirtus produktus.
  5. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, įdėkite rūkymo kaladėles, kepimo sistemą su deflektoriais, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  6. Kumpį kepkite iki 65C vidinės temperatūros, kas 30 min. aptepdami pasiruoštu padažu. Po to vyniokite į foliją ir kepkite toje pačioje temperatūroje iki 87C vidinės temperatūros.
  7. Mėsos temperatūrą paprasta matuoti naudojant skaitmeninį termometrą.

Skanaus

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę