- Ėriuko mentės
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Šviežiai maltų pipirų
- 3-4 šakelės šviežio rozmarino
- Česnako
- 1 poro
- 3 saliero stiebų
- 3 morkų
- 2 raudonųjų svogūnų
- 3 lauro lapų
- 5 skiltelių česnako
- Saujos vyšninių pomidorų
- Kelių čiobrelio šakelių
- 2 skardinių (po 400 g.) konservuotų, smulkintų pomidorų
- Raudonojo vyno
- Šviežių petražolių
Ingredientai
Receptas
- Ėriuko mentę aptepkite aliejumi ir įtrinkite rupia druska, bei šviežiais, maltais pipirais. Taip pat padarykite mažas įpjovas ir prikiškite į jas rozmarino bei česnako.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite kol temperatūra pakils iki 140 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Į Grand feu puodą berkite supjaustytą porą, salierus, morkas, svogūnus, 2 šakeles rozmarino, lauro lapus, česnako skilteles, saują per pusę perpjautų vyšninių pomidorų, kelias čiobrelio šakeles, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tuomet dėkite ėriuko mentę, supilkite 2 skardines smulkintų pomidorų ir iki pusės mentės įpilkite raudonojo vyno.
- Uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 140°C įkaitintoje kepsninėje apie 4 val. Patiekite su kuskusu, apibarstykite granatų sėklomis bei smulkintomis petražolėmis.
Skanaus