- Marinara padažui:
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
- 1 galvutės česnako
- trintų gvazdikėlių
- 1 didelio susmulkinto raudonas svogūnas
- 3 ančiuvių filė (nebūtina)
- ½ arbatinio šaukštelio susmulkintų raudonųjų pipirų dribsnių
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- ¼ puodelis sauso vyno
- 2 Skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
- ¼ puodelio suplėšytų baziliko lapelių
- ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- Druskos
- Baklažanams;
- 4 vidutinių, nuluptų, supjaustytų riekelėmis baklažanų
- Druskos
- ½ puodelio smulkiai supjaustyto baziliko ir petražolių
- 300 g sūrio
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Aliejumi aptepkite baklažanų griežinėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant grotelių.
- Marinara padažas:
- Ant grotelių statykite ketaus keptuvę. Įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką, dažnai maišydami apie 4 minutes. Suberkite svogūną, ančiuvius (jei naudojate) ir raudonųjų pipirų dribsnius ir kepkite dažnai maišydami, kol svogūnas taps skaidrus, apie 5 minutes. Įmaišykite pomidorų pastą ir virkite dažnai maišydami, kol šiek tiek patamsės. Įpilkite vyno, užvirkite ir virkite, kol beveik visiškai išgaruos, apie 1 minutę. Įpilkite pomidorus ir jų sultis, įpilkite baziliko ir raudonėlio ir išmaišykite. Supilkite ½ puodelio vandens į vieną pomidorų skardinę, paskui kitą, kad praplautumėte, ir įpilkite į puodą; pagardinkite druska. Padažą troškinkite apie 1.5 val. , kol taps tirštas ir tamsios spalvos.
- Leiskite padažui šiek tiek atvėsti. Sutrinkite trintuvu. Paragaukite ir pagardinkite druska.
- Kepimo inde sluoksniuokite baklažanus su padažu ir sūriu.
- Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį ir kepkite 40 min.
Skanaus.