- Tešlai:
- 400 g miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1 kiaušinis
- 7 v. š. aliejaus
- 20 g. šviežių mielių
- 1 a. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
- Mėsos įdarui:
- 300 g maltos kiaulienos
- 1 svogūno
- Druskos
- Pipirų
- Plaučių įdarui:
- 300 g. virtų plaučių
- 1 vnt. didelio svogūno
- Ghee sviesto
- Cukraus
- Druskos
- Pipirų
- 1-2 v. š. grietinės
Ingredientai
Receptas
- Pieną pašildykite iki kambario temperatūros, jame išmaišykite cukrų ir mieles. Uždenkite ir palaukite, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 minučių). Įmaišykite kiaušinį.
- Dideliame dubenyje persijokite miltus, suberkite druską, supilkite aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišykite. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstykite miltais, uždenkite ir leiskite pakilti.
- Mėsos įdaro gamyba: maltą mėsą, tarkuotą svogūną, cukrų, druską ir pipirus gerai išmaišykite.
- Plaučių įdaro gamyba: svogūną pakepinkite su sviestu, sudėkite maltus plaučius, prieskonius, maišydami pakepinkite kelias minutes, įmaišykite grietinę. Įdarą atvėsinkite.
- Pakilusią tešlą lengvai paminkykite ant stalo prieš tai pabarstę šiek tiek miltų, tešlą padalinkite į nedidelius gabaliukus, iškočiokite (paplotėlis 0,5 cm. storio), ant viršaus dėkite po šaukštelį paruošto įdaro, jį šaukšteliu išlyginkite, kad nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimkite, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis. Įstatykite į laikiklį Grand feu puodą. Palaukite, kol puode gerai įkais aliejus.
- Kepkite karštame aliejuje po 4 min. iš abiejų pusių.
- Patarimas. Labai svarbu neperkaitinti aliejaus, tad naudokite tik senas, grilyje likusias anglis, nepridėdami visiškai naujų ir dar tas pačias prastumdykite į kraštus, nes troškintuvas labai gerai laiko karštį.
Skanaus