- 540 g miltų 550 tipo
- 60 g miltų 405 tipo
- 250 ml pieno
- 30 g kukurūzų krakmolo
- 150 g 30% grietinėlės
- 1 kiaušinio
- 80 g cukraus
- 10 g druskos
- 10 g sausų mielių
Ingredientai
Receptas
- Pirmiausia piene ištirpinkite mieles. Visus ingredientus sumaišykite ir minkykite 20 – 25 minutes. Jeigu naudositės kombainu, tuomet pakaks 4 minučių ant mažiausio greičio ir 10 – 12 min. ant vidutinio.
- Paruoštą tešlą, pastatykite šiltai ir palikite kilti 1.5 valandos.
- Prieš masės minkymą, pasibarstykite ant darbastalio miltų. Išminkius masę, padalinkite ją į šešias lygias dalis. Suformuokite rutulius ir palikite uždengus plėvele 20 minučių.
- Iškočiokite masės rutulius, ilgiu pagal turimą formą, ir susukite į volelius. Formą sutepkite sviestu ir sudėkite volelius (sujungimais į apačią) ir palikite kilti 1,5 – 2 val.
- Masei pakilus, aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų sistemą su deflektoriais, groteles, kepimo akmenį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 175 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kepkite 40 minučių.
Skanaus.