- 5 kg jautienos brisketo (krūtininės)
- Prieskonių mišinio Texas beef rub
- 4 viskio statinių rūkymo kaladėlių
- PASTABA: ruošiant šį patiekalą būtina naudoti skaitmeninį maisto termometrą
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 C laipsnių. Ant anglių sudėkite rūkymo kaladėles. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Krūtininę gerai įtrinkite prieskoniais ir palikite kelioms val., kad prieskoniai įsigertų. Tuomet dėkite į kepsninę ir kepkite iki 74C vidinės temperatūros, tada išimkite, susukite į foliją ir dar kepkite iki 93-97 vidinės temperatūros. (Į foliją galima įpilti obuolių sulčių, tamsaus alaus, įdėti šiek tiek sviesto.)
- Išimkite mėsą ir leiskite jai ilsėtis apie 40 min., o tuomet plonai supjaustykite.