0.00
0
+37065654515
Kategorija
Jautiena

Jautienos nugarinė „Tournedos à la Russe“

30 - 60 min

4

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 4 gabaliukų jautienos nugarinės po 150-200 g
  • 8 vnt lietinių blynų
  • 3 raudonųjų pipirų
  • ¼ a. š. malto muskato
  • 1,5 stiklinės raudonojo vyno
  • 80 ml jautienos sultinio
  • 50 g sviesto
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų

Lietinių blynų tešlai (apie 20 blynų):

  • 125 g kvietinių miltų (persijotų)
  • 60 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 žiupsnelio druskos
  • 350 ml pieno
  • Lydyto sviesto

Receptas

  1. Pirmiausia išsikepkite lietinių blynų. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir padarykite viduryje duobutę. Vieną po kito muškite ir plakite kiaušinius. Įmaišykite pieną, vėliau lydytą sviestą. Tešla turi būti be jokių gumulėlių. Tešlą uždenkite ir palikite kambario temperatūroje pastovėti apie dvi valandas. Iškepkite lietinius blynus. Iškepusius įvyniokite į foliją ir rankšluostį, kad neatvėstų.
  2. Raudonuosius pipirus supjaustykite plonomis juostelėmis. Apkepkite su alyvuogių aliejumi, kol suminkštės, apie 6-8 min.
  3. Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite ketaus groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
  4. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  5. Mėsą apkepkite po 2-4 min. iš abiejų pusių (iki 50-53 vidinės temperatūros). Pagardinkite druska ir pipirais. Laikykite šiltai.
  6. Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną ir jautienos sultinį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir muskato. Įdėkite šaukštą sviesto, maišykite kol sviestas ištirps, ir kai padažas ims tirštėti nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šoną.
  7. Į lietinį blyną įdėkite gabalėlį sviesto ir apsukite juo jautienos gabalėlį. Ant viršaus dėkite dar vieną blyną, iškepusias paprikas ir apipilkite padažu.

Skanaus.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę