- 2 kiaušiniai
- 150 gramų sviesto
- 120 gramų grietinės
- 350-400 gramų miltų
- 1 arb.š. cukraus
- 400 gramų smulkiai kapotos kiaulienos/avienos ar kitos riebios mėsos
- 2-3 česnako skiltelės
- 1 didelis svogūnas
- malti juodieji pipirai, druska pagal skonį
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, įdėkite grietinės, įtarkuokite sviestą ir išmaišykite.
- Gautą mišinį supilkite į dubenį su miltais ir minkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga. Jeigu reikia, pridėkite dar ~ 50 gramų miltų ir paruoštą tešlą laikykite 30 min. šaldytuve.
- Kol tešla šąla, paruoškite kibinų įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, suberkite į mėsą, pridėkite prieskonių pagal skonį ir išmaišykite. Atplėškite gabalėlį tešlos, kočėlu suformuokite apskritimą, į vidurį įdėkite mėsos įdarą. Užlipdykite kraštus ir aptepkite kibinus plaktu kiaušiniu.
- Kibinus kepkite patiesę kepimo popierių. Bus patogiau išimti iš kepsninės. Skanaus!