- 300 ml pieno
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
- 2 vnt. kiaušinio trynių
- 50 g. sviesto
- 500 g. kvietinių miltų
- 8 g sausų mielių
- Prieskoniniam sviestui:
- 70 g. sviesto
- Šviežių prieskoninių, smulkintų žolelių saujelės
- 2-3 vnt. česnako skiltelių
- Sezamo sėklų
- Žiupsnelio druskos
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, sudėkite sistemą su deflektoriumi, dėkite ant grotelių kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Mieles sumaišykite su cukrumi ir vos šiltu pienu. Trynius išsukite su sviestu, įmaišykite „sureagavusių“ mielių mišinį ir įsijokite miltus. Perminkykite lengvai tešlą ir palikite šiltai uždengtą, kol pakils dvigubai.
- Tuo metu pasiruoškite prieskoninį sviestą. Jums tereikia ištirpinti sviestą ir sumaišyti su šviežiais prieskoniais, smulkintu česnaku, sezamo sėklomis, žiupsneliu druskos.
- Suformuokite mažus tešlos kamuolėlius, pertepant sluoksnius prieskoniniu sviestu. Sudėkite į Grand feu puodą ir leiskite pailsėti 20 min. Puodą įstatykite į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepkite 15-20 minučių.
- Iškepus „Monkey Bread“ aptepkite likusiu prieskoniniu sviestu.
- Skanaus.