322.90
11
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Naminė žalioji duonelė

3 h +

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 60 g sviesto
  • 200 ml pieno
  • 2 kiaušinių trynių
  • 30 g cukraus
  • 1 a. š. sausų mielių
  • 340-370 g miltų
  • 0,5 a. š. druskos
  • 50 g. špinatų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • Saujos pistacijų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Receptas

  1. Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir 100 g miltų. Palikite pastovėti 15-20 min., kad mielės aktyvuotųsi.
  2. Sudėkite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, 200 g miltų su druska, minkykite vis po truputį, įberdami miltų, žiūrėkite kad tešla nebūtų per kieta. Suminkę, palikite tešlą pastovėti 1-1,5 val., kad pakiltų dvigubai. Per tą laiką maisto smulkintuve sutrinkite špinatus ir česnaką, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pakilusią tešlą iškočiokite, ištepkite špinatų mase, pabarstykite sūriu ir smulkintomis pistacijomis. Suvyniokite į ritinį, perpjaukite išilgai, susukite ir perkelkite į kepimo indą.
  3. Leiskite pakilti tešlai apie 20-30 min.
  4. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriumi nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 170-180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  5. Duonelę kepkite apie 35-40 min.

Kamado receptai

Daugiau
11
    11
    Krepšelis
    Blizgių paviršių valiklis
    Kaina: 11.99
    x 1
    11.99
    Dujinis įdegiklis BS-265
    Kaina: 14.99
    x 1
    14.99
    Vištos laikiklis
    Kaina: 19.99
    x 1
    19.99
    Perforuota picos ližė
    Kaina: 39.99
    x 2
    79.98
    6.99
    9.99
    Grand Feu kepimo indas
    Kaina: 39.99
    x 1
    39.99
    Grand Feu puodas, raudonas, 5,6 l
    Kaina: 89.00
    x 1
    89.00
    Vištienos blauzdelių laikiklis
    Kaina: 19.99
    x 1
    19.99
    Infraraudonųjų sp. termometras
    Kaina: 29.99
    x 1
    29.99