- 400–420 g miltų
- 1 kiaušinio
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio sodos
- 1 šaukšto cukraus
- 250 ml kefyro
- Įdarui:
- 30 g sviesto
- 3 skiltelės česnako
- svogūno laiškų arba ryšulėlis krapų ar petražolių
- 200 g tarkuoto sūrio
- Aliejaus kepimui
Ingredientai
Receptas
- Į kefyrą suberkite sodą, cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus, išplakite kiaušinį ir viską sujunkite, užminkykite tešlą.
- Miltų visų pradžioje nesudėkite, 400 g turėtų pakakti.
- Ištirpinkite sviestą, įtarkuokite česnaką ir susmulkinkite žalumynus. Išmaišykite viską su sviestu.
- Iš tešlos iškočiokite stačiakampio formos lakštą, ištepkite sviestu ir užbarstykite sūriu. Susukite į rolą ir gerai užspauskite tešlos kraštus, bei siūlę.
- Supjaustykite 2 cm. riekelėmis. Kiekvieną riekelę apvoliokite lengvai miltuose, prispauskite rankomis ir iškočiokite plonai kočėlo pagalba.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
- Įkaitinkite aliejų ir kepkite paplotėlius po 2 min. iš abiejų pusių. Nusausinkite popierine servetėle.
Skanaus!