- ĮDARUI:
- 400 gramų varškės
- 200 gramų saldinto sutirštinto pieno
- 2 kiaušinių
- TEŠLAI:
- 250 gramų miltų
- 200 gramų sviesto (šalto)
- 150 gramų cukraus
- 0.5 stiklinės riešutų (smulkinti graikiniai, lazdyno ar migdolai)
- 50 gramų kakavos
- 1 šaukšto grietinės
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Ingredientai
Receptas
- Virtuviniame kombaine išmaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, šaltą kubeliais supjaustytą sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Maišykite pulsavimo režimu, kol pasidarys trupiniai.
- Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines. Likusius suberkite į kepimo formą ir paspauskite ranka, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų sistemą su deflektoriais, groteles ir kepimo akmenį.
- Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kepimo formą dėkite ant kepimo akmens ir kepkite apie 15 minučių.
- Tuo metu pasiruoškite įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
- Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite dar ~15 min. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
- Tada vėl dėkite kepti dar 30 – 40 min., kol viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas.
Atvėsinkite pyragą ir skanaus