- 800 g kiaulienos sprandinės
- 500 ml ayrano
- 2 šauksteliai druskos
- 1 šaukstas Plov.lt prieskonių šašlykams
- 4 vidutinio dydžio svogūnų
Ingredientai
Receptas
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, rankomis pertrikite su druska (1 a. š.) ir palikie 15 min pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
- Mėsą supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite prieskoniais ir druska (1 a. š.).
- Į mėsą suberkite svogūnus, viską gerai sumaigykite.
- Supilkite ayraną, permaišykite ir palikite 3-4 val kambario temperatūroje.
- Sumaukite mėsą ant iešmų.
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui: uždekite anglis ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytūsi tolygiai.
- Kepkite ant tiesiogines kaitros 200 C temperatūroje, vis apverčiant iki 20 min. (Priklausomai nuo gabalėlių dydžio.)
Skanaus.