- Šviežių bulvyčių
- Raclette sūrio
- Svogūno
- Česnako
- Aliejaus
- Laiškinio česnako (nebūtinai)
- Rozmarino
- Druskos
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ant grotelių padėkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
- Smulkiai supjautykite svogūną ir česnaką, apkepinkite aliejuje. Kepintus svogūnus ir česnakus atidėkite. Keptuvėje, su keliais šaukštais aliejaus, apskrudinkite bulvytes. Kepkite vartydami apie 10 minučių su rozmarino šakelėmis, pagardinkite druska. Rozmariną išimkite, sudėkite svogūnus ir česnakus, išmaišykite ir toliau kepkite jau netiesioginėje kaitroje su deflektoriumi uždaroje kepsninėje 180°C temperatūroje apie 20 min.
- Kitoje keptuvėje išlydykite raclette sūrį.
- Bulvytes dėkite į didelį dubenį, pilkite ant viršaus daug sūrio ir gausiai barstykite smulkintu laiškiniu česnaku. Skanaus!