- 1 kg veršienos ar avienos
- Aliejaus
- 2 svogūnų
- 5 skiltelių česnako
- Pusės baklažano (pjaustyto šiaudeliais)
- 2 morkų (pjaustytų šiaudeliais)
- Saujos šparaginių pupelių
- Čili pipiro
- 2 pomidorų
- Saujos smulkinto pekino kopūsto
- 1 l jautienos sultinio
- Chmeli-Suneli prieskonių
- Universalių uzbekiškų prieskonių
- Makaronų
- Žalumynų
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite, kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. (Anglių turi būti nedaug.)
- Grand feu puodą įstatykite į laikiklį.
- Nedideliais, 1-1,5 cm gabaliukais supjaustykite veršieną.
- Įpilkite į Grand feu troškintuvą aliejaus, Jame apskrudinkite mėsą.
- Sudėkite du pusmėnuliais pjaustytus svogūnus ir smulkiai supjaustytus česnakus.
- Juos pakepinkite, kol pasidarys auksinės spalvos. (Galima įdėti dar porą šaukštelių natūralios pomidorų pastos, sojos arba MISO.)
- Į puodą įdėkite susmulkintas morkas, pusę baklažno.
- Po 5 min į puodą ėkite šparagines pupeles, pekino kopūstus, bei pomidorus. Viską gerai apkepkite.
- Pilkite litrą jautienos sultinio, ir dar apie litrą-pusantro verdančio vandens, dėkite šaukštelį chmeli – suneli ir Universalių uzbekiškų prieskonių.
- Uždenkite ir troškinkite ant mažesnės kaitros 30-40 min.
- Patikrinkite, ar netrūksta druskos, jei reikia, įdėkite.
- Šviežius makaronus naudokite iš parduotuvės arba pasigaminkite patys.
- Į verdantį vandenį, įdėkite porą šaukštelių aliejaus ir druskos, dėkite makaronus, pavirkite apie 3min, arba kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Užlašinkite šiek tiek aliejaus, kad nesuliptų.
- Makaronus dėkite į lėkštę, užpilkite Lagmanu, apibarstykite žalumynais ir mėlynaisiais svogūnais.